2020. június 29., hétfő

Kineziológiai tapasz (kék camo színben) 2,5 cm x 5 m - Jelenlegi ára: 1 800 Ft

A kineziológiai tapasz, más néven elasztikus tape /ejtsd: TÉP/ egy modern gyógyászati segédeszköz. Ezt a gyógytornászok egy lehetőségként használják, hogy a mozgásszervi panaszokat enyhítsék vele. A kineziológiai tapasz egy elasztikus szalag tapasz, amit a testen bárhova fel tudunk rakni: ízület köré, izomra, bőrre, a nyirokrendszer támogatására.  A kineziotape-nek segítő, támasztó funkciója van a fájdalomcsillapításban. Ez nagyban megkönnyítheti a gyógytornász vagy reumatológus munkáját akkor is, mikor a beteg nincs jelen személyesen.   
A kineziológiai tapasszal történő kezelés különlegessége, hogy hosszabb ideig van hatása, mint egy egyszeri orvosi kezelésnek.  Mivel a szalag jól ragad, ezért a felhelyezés után 3-5 napig folyamatosan fejti ki jótékony hatását. Így azután is, hogy az orvosnál végeztünk folytatódik a gyógyulás. A kineziotape egyelőre leginkább a sportolók körében elterjedt gyógymód, de egyre gyakoribb a műtét utáni rehabilitációban és a mozgásszervi problémák kezelésében is. Ennek a széleskörű felhasználhatóság és a kedvező ár a legfőbb okai.   Orvosok és gyógytornászok körében is egyre népszerűbb ez a különleges gyógymód. A kineziológiai szalag különlegessége, hogy egyszerre használható fájdalomcsillapításra és a mozgási minták javítására.
A kineziológiai tapasz különlegességéhez tartozik, hogy nagy szerepe van használatában az öngyógyításnak. A különböző izmok egyenetlen és nem megfelelő tartás miatt kialakult húzódásai, asszimmetriái gyakran vezetnek húzódásokhoz vagy akár szakadáshoz. Ennek megelőzésére a kineziotape megtámasztja illetve meghúzza bizonyos izmainkat, így elősegíti annak helyes működését.  Ezáltal testünk megtanulja, milyen a helyes működés. Így a szalag levétele után is megmarad a helyes működés, amellyel biztosítható az önálló, szabad mozgás.  A kineziológiai tapasz felhelyezése után a szalag közvetlenül érintkezik a bőrfelülettel. Ennek hatására a bőrt állandó inger éri, ami a helyes irányba mozdítja el a testben lévő izmokat.  Az izmok elmozdítása a test saját erejéből történik, ezért a szalag levétele után is érezhetjük a kezelés jótékony hatásait.  Izmaink mozgatásával természetesen nem csak izmainkat, hanem ízületeinket és szalagjainkat is befolyásoljuk. Szerencsére, mivel ennek segítségével a kineziológiai tapasz megfelelő lehet ízületi problémák és  megnyúlt szalagok kezelésére is. A kineziológiai tapasz segítségével megszabadulhatunk sok gyógyászati segédeszköz használatától is. A különböző sínek, ízületi védőeszközök, támaszok helyett megfelelő kezeléssel akár el is hagyhatjuk ezen eszközök használatát. A kineziológiai tapasz viselete – a különböző védőeszközökkel ellentétben – nem nehéz, kényelmes és nagyobb mozgásteret is biztosít. Természetesen mielőtt bármilyen segédeszköz használatával felhagyna, kérje ki kezelőorvosa véleményét.  
Mit kezelhetünk kineziológiai tapasszal?
A kineziológiai tapaszos kezelés rendkívül sokrétű lehet.  Gerincfájdalom enyhítése, ficamok, húzódások, sportsérülések kezelhetőek kineziológiai tapasszal.
Rehabilitáció:  műtét utáni rehabilitációra is rendkívül jól alkalmazhatjuk a kineziológiai tapaszt.  Rehabilitáció esetében fontos, hogy a ragasztást csak akkor szabad elkezdeni, ha a kezelt bőrfelület egészséges, sima.  Ez azt jelenti, hogy műtét után a varratszedés megtörtént, a sebek begyógyultak.  A tapaszt nem szabad tenni egyenetlen, sebes vagy anyajeggyel borított bőrfelületre sem.  Célszerű a kezelés előtt a bőrt szőrteleníteni is. Így megelőzhetjük a fájdalmas leszedést. Műtétek után sokszor pihentetés, esetleg fekvés előírt a betegnek. Ilyen hosszabb pihentetés során a műtött testtáj körüli izmok elgyengülhetnek és kevésbé képesek ellátni funkciójukat. A rehabilitációban használt kineziológiai tapaszolás éppen ezért azt célozza meg, hogy az esetleg elgyengült izmokat segítse, támassza.  Mindemellett aktív szerepet játszik a tapasz az izmok megfelelő működésének kialakításában is. A megfelelő rehabilitáció után, kineziotape segítségével gyorsabbá és könnyebbé válhat a teljes felépülés is.   
Méret: 2, 5 cm x 5 m
Összetétel: 98% pamut, 4% spandex

Jelenlegi ára: 1 800 Ft
Az aukció vége: 2020-06-29 20:52 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts